Wenger kan vila Sanchez och Özil

Engelske stjärnkrönikören: Wenger kan vila sina stjärnor

Uppdaterad
Publicerad

Östersund jublade efter den förväntade publikfesten i Europa League.

Men engelske stjärnkrönikören varnar för att Arsenal kommer att vila sina tyngsta vapen.

– Förvänta er inte att se alla stjärnor spela, säger Henry Winter på The Times till SVT Sport.

Idag gick den första biljettinformationen ut till fansen. Spelarna och Graham Potter jublade när Arsenal visades på teveskärmen och succétränaren var mer än nöjd efteråt.

– Det är en drömlottning. Det kunde inte bli bättre, sade Graham Potter till SVT Sport.

Europa League

Historiens vingslag gör sig också gällande. När Arsene Wenger blev tränare i Arsenal 1 oktober 1996 bildades klubben Östersund dryga månaden senare. Men trots den anrika London-klubbens tunga meriter ska det ju som bekant spelas om det. Och just spelschemat kan ställa till det för britterna.

Tionde februari möter Arsenal Tottenham på bortaplan, 15:e Östersund borta, 17 februari spelar de i FA-cupen, 22 februari hemma mot Östersund och 24 februari borta mot Manchester City.

”De har jättematch före Östersund”

– Arsenal är definitivt favoriter. Men det stora problemet är att de har en jättematch före första matchen mot Tottenham, och efter den andra möter de Manchester City. Spurs-fansen kommer tveklöst att påminna deras grannar om att de spelar i Europa League. Wenger kommer att rotera, så förvänta er inte att se alla stjärnor spela, säger Henry Winter som är en av Englands tyngsta krönikörer med bland annat 1,2 miljoner följare på twitter.

Men det finns en annan aspekt som också kan påverka matcherna i februari. Stjärnorna Alexis Sanchez och Mesut Özil har ännu inte förlängt sina kontrakt med klubben och kan lämna gratis till sommaren.

”Ingen garanti de spelar”

– Matchen spelas efter transferfönstret i januari så osäkerheten (just nu) kommer vara över till sommaren (om inte Sanchez har lämnat). Det finns ingen garanti att någon av dem kommer spela i bortamatchen ändå. 

Klart är att det troligtvis kommer att bli kallt och svårspelat för britterna. Temperaturen kan ligga runt elva minusgrader i februari , troligtvis har det snöat och matchen kommer att spelas på konstgräs. Just vädret var något klubben lyfte fram när de trollade med Arsene Wenger.

Troll

Wenger själv är ödmjuk inför uppgiften och passade på att hylla Graham Potter för hans verk i Östersund.

– Han har gjort det extremt bra, sade han på en presskonferens.

Och klubben uppfattas på ett positivt sätt i England tack vare Östersunds ledstjärna.

– Östersund uppfattas som en hårt arbetande grupp som har överpresterat, delvis på grund av en smart, inspirerande tränare. Det kommer att bli en svår resa för Arsenal men de har den andra matchen på hemmaplan och där borde de kunna reparera eventuella misstag, säger Henry Winter.

LÄS MER: Wenger imponerad av Potter

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet