Jacob Nilsson gjorde ett mål och spelade fram till två. Foto: Bildbyrån

Nilsson bakom Moras skrällseger i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Mora tog tre mycket viktiga poäng när laget besegrade Färjestad med 4-2 i söndagens enda SHL-match.

Matchvinnare för Mora blev Jacob Nilsson som gjorde ett mål och spelade fram till två.

– Vi har haft problem att få in pucken, men idag lossnade det, sa Moras tränare Mattias Karlin till CMore.

För båda lagen var det tredje matchen på fyra dag – och det märktes på spelet.

– Det är lite sirap i gubbarna. Det syns väl på båda lagen, sa Färjestads tränare Johan Pennerborn till CMore.

Minst sirap i benen hade Moraspelarna, och laget tog en välförtjänt trepoängare.

Jacob Nilsson gav gästerna ledningen 15.07 in på den första perioden sedan han dragit upp anfallet, väggspelat med Andrew Rowe och sen serverats öppet mål vid bortre stolpen.

Matchens prestation bjöd Mathias Bromé på i den andra perioden i samband med gästernas 3-0-mål. Bromé vann en duell i sarghörnet, bröt sig in mot mål och lyfte upp pucken högt bakom Lars Haugen i Färjestads mål.

– Vi fick lite utdelning idag, välförtjänt för grabbarna, sa Karlin vars Mora haft problem med målskyttet på slutet.

För Färjestad kommer upphållet lägligt. Förlusten var lagets tredje raka. Ett av få glädjeämnen var att Michael Lindqvist gjorde sitt 17:e mål för säsongen, samma antal som han gjorde på 51 matcher med AIK i allsvenskan ifjol.

– Vi behöver lite julledigt, konstaterade Pennerborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.