Jonathan Davidsson avgör för Djurgården. Foto: Bildbyrån

Davidsson straffhjälte för Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården fick med sig två poäng i bortamötet mot Malmö.

Det kan man tacka Jonathan Davidsson, 20, för. Talangen svarade för såväl 3-3 som det avgörande 4-3-målet på straff i förlängningen.

– Jag har bränt tre straffar i år så det var skönt att se den gå in, säger Davidsson till CMore.

Djurgården är ett spöke för Malmö. Inför dagens möte hade Djurgården fyra raka segrar över Malmö, en svit som alltså förlängdes. Noterbart är att fyra av de fem segrarna kommit efter antingen förlängning eller straffar.

Men inledningsvis såg det alltså ut som om Malmö skulle kunna bryta den dystra sviten. Laget hade såväl ledningen med 2-0 som 3-1.

Stekhete Rhett Rakshani fortsatte också att producera. Två nya poäng i eftermiddag gör att Malmös amerikan svarat för nio poäng på de fem senaste matcherna.

Men det räckte ändå inte – och istället blev det en tvåmålsskytt som fick det sista ordet.

Jonathan Davidsson kvitterade till 3-3 12.54 in i den tredje perioden sedan han trampat runt på vänsterkanten och lyft upp pucken bakom Malmös målvakt Jonas Gunnarsson.

Och 1.40 in i förlängningen var det dags för Davidsson igen. Djurgården tilldömdes straff och Davidsson lyckades hitta en lucka mellan Gunnarssons benskydd.

– Skönt att den gick in, det fanns en liten yta. Det var en viktig seger, vi jagar Färjestad i tabellen, säger matchhjälten.

För Malmö var det fjärde raka förlusten.

– Det känns tufft. Jag tycker vi kan avgöra den här matchen tidigare, säger tränaren Peter Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.