Fortsättningsserien härnäst
Publicerad: 2017-12-09
J20
Frölunda föll på nytt mot Färjestad BK. Ett lag man förlorat samtliga möten mot under seriespelet och man missar därmed J20TopTio och får rikta in sig på fortsättningsserien.

GÖTEBORG På det stora hela var det en period med kamp i varje moment men sett till tidigare möten lagen emellan var det en väldigt snäll period sett till utvisningar där Frölunda drabbades av periodens enda utvisning. Även om skotten slutade 9-9 gick Färjestad BK till periodvila med 0-2 på tavlan.

Frölunda J20 drabbades tidigt av ytterligare en utvisning och väl där dröjde det endast 28 sekunder innan Karlstadlaget hade utökat till 0-3. Därefter kom Frölunda tillbaka, gjorde allt lite bättre än tidigare i matchen. Detta resulterade i utvisning för Färjestad och efter en riktigt bra spelsekvens där man attackerade kassen lyckades Frölunda genom Jakob Heljemo reducera till 1-3. Därefter fortsätter lagen att spela jämt över hela banan och för en stund när Färjestad tog över tilldömdes man även straff som resulterade i mål och 1-4 till gästerna som även gjorde 1-5 kort därpå. Frölunda som sökte ett sätt at bryta mönstret valde att lyfta ut målvakten Arvid Söderblom mot Ludvig Persson. 1-5 blev sedan periodens resultat.

Frölunda spelade bättre i den tredje perioden men spelet var fortfarande för omständigt och utvisningarna duggade tätt för att lyckas hota Färjestad. Man fick en boost av Ludvig Persson i målet som spelade lugnt och följsamt. Frölunda lyckades dock putsa siffrorna något sedan Filip Hasa sköt in 2-5 pucken bakom Färjestadskeepern Olle Eriksson-Ek.

Först och främst vill jag gratulera Färjestad BK säger Pierre Johnsson efter matchen. De är ett väldigt bra lag som spelar med fart och är spelskickliga. Jag tycker inte att vi bjuder upp till dans idag, vi är multimjuka och vet inte varför vi är det mot just Färjestad säger Pierre som syftar på att de förlorat mot Färjestad tre matcher i rad.
De får nio poäng av oss i serien och det är egentligen pinsamt. Vårt försvarsspel känns fladdrigt vilket gör att det blir en svår match för Arvid (Söderblom).

Frölunda J20 har sökt efter identiteten hela säsongen och inte riktigt fått till det vilket resulterat i att man nu missat TopTio och får spela fortsättningsserien i vår.
Vi måste bestämma oss för vilken typ av lag vi vill vara säger Pierre och fortsätter; Vi måste vara laget som jobbar hårdast i 60 minuter. Det måste vara grunden för gör vi inte det då är vi snett på det. Vi kan jobba hårt och lira men jobbet måste alltid komma först och det är som det är.

Pierre ser fram emot tufft motstånd även i vårens Fortsättningsserie av J20 SuperElit och det finns inga dåliga lag där utan det är hårt jobb som gäller och man är ödmjuka inför uppgiften.
Vi kommer att vara rejält förberedda inför fortsättningsserien. Vi ska jobba hårt varje match och vi har själva satt i den situationen så det är bara att gilla läget. Det kommer bli bra matcher efter jul.