Victor(y) i Mora
Publicerad: 2017-12-09
SHL
Victor Olofsson klev fram och spelade en stor roll när Mora IK städades av i och med 3-1 i Jalas Arena i sista omgången innan landslagsuppehållet.

MORA | Frölunda HC fick en kanonstart i Dalarna efter att Victor Olofsson stänkt in 1-0-pucken bakom Christian Engstrand i Mora IK:s mål redan efter 92 sekunder. Målet var ”Olles” 14:e för säsongen och hans fjärde sett till de fem senaste matcherna.

I förrgårdagens match mot Karlskrona HK så spräckte Max Friberg sin förbannelse-lika nolla i målkolumnen och var drygt två minuter efter Olofssons ledningspuck i dag ett hårsmån ifrån att utöka ledningen till 2-0 i numerärt underläge. Skottet tog dock dessvärre i målramen och i situationens efterdyningar dundrade Max otäckt in i sargen bakom mål och olyckligtvis tvingades avbryta matchen.

– Vi började matchen ganska bra, tyckte Victor Olofsson efter den första perioden och utvecklade:
– Efter ett tag fick Mora komma in i matchen och fick kanske lite väl långa anfall på oss några gånger där. Vi behöver komma ur egen zon lite snabbare så att vi inte blir kvar för länge, det tar på krafterna, avslutade Olofsson intervjun.

Olofsson segerorganisatör

Efter en mållös och, tack vare en del utvisningar, något sönderryckt andraperiod skulle målen börja trilla in igen i den tredje perioden.
Mora hade tagit mer och mer kommando i matchen och helt ologiskt var det därför inte när Robin Johansson, ganska läckert, slog in pucken på volley från nära håll och såg till att hemmalaget kvitterade tillställningen till 1-1 med lite drygt tre minuter avverkade av perioden.

Det skulle dock inte krävas särskilt lång tid för Frölunda att gensvara efter ett fint snurr i anfallszon som slutade med ett nytt ledningsmål. Victor Olofsson fick pucken bakom Morakassen, tittade upp och fann Ponthus Westerholm framför som enkelt stänkte in pucken till 2-1 bakom Engstrand och försatte Frölunda i förarsätet igen.

Mora var starka i slutperioden och tryckte på hårt i offensiv zon, vilket ledde till ytterligare ett par Frölundautvisningar. Ordentligt och redigt spel i numerärt underläge såg dock till att stänga chanserna för Dala-laget och med 44 sekunder kvar att spela fastställde Victor Olofsson slutresultatet 3-1 med en dump i tom kasse – Olofssons andra mål och tredje poäng i matchen.

– Det känns bra efter en sådan här match, det gör det absolut. Sedan tycker jag vi spelade en bra, tight match. Kanske inte vår bästa match offensivt, men en bra defensivt sett, konstaterade Victor Olofsson i C More efter slutsignalen.
– Det är riktigt kul att spela just nu, så är det. Skönt att knipa poäng på bortaplan och att gå in i ett break med några segrar i bagaget, avslutar Victor.

Under kommande vecka väntar landslagsuppehåll. Därefter äger vår nästa hemmamatch rum på torsdag den 21 december. Då gästas vi av Rögle BK i Scandinavium, med matchstart kl 19:00. Biljetter till den matchen köper ni via den här länken.