Inför Tottenham – Stoke City

 

Kniven mot strupen!

Väl så dramatiskt kanske det inte är men med Spurs tre poäng bakom de rödvita på femteplats och fyra poäng upp till fjärdeplatsen måste poängen börja tas.

Ligamässigt har det varit ett mörk november med endast en vinst i ligan och fyra poäng av tolv möjliga. Det har känts som spelarna har plockat fram det bästa på europascenen och på något sätt gått på halvfart i ligan. Undertecknad var på plats när WBA togs emot den 25 november och kunde från bästa plats se hur idéfattigt det kan vara vissa stunder i spelet. De senaste fem matcherna i ligan har Spurs skjutit 59 skott men endast 17 har gått på mål. Av dessa skott har 4 bollar hamnat i nät. Det är inte tillräckligt bra för det matrealet som klubben förfogar över och jag tycker att det saknas fantasi. Det är bra att vi skjuter men ibland känns det som skottet utanför straffområdet mer tillkommer när inga andra löpningar eller passningar görs.

Om vi ser till vända blad nu och se framåt så har vi ett tacksamt spelschema framför oss. Då pratar jag givetvis inte om antal matcher utan mer det motståndet vi kommer möta. De nästkommande fem matcherna möter vi endast ett topp 6-lag (City) medan vi får anses vara favoriter mot de övriga lagen. En ypperlig chans att plocka lite poäng i jakten på toppen.

Den senaste matchen mot APOEL var nyttig för laget tycker jag. Vi fick vila spelare som sett slitna ut de senaste veckorna samtidigt som vissa reserver fick chansen att visa upp sig. Llorente och Nkoudou fick göra mål samtidigt som Son kanske visar att han är lite för bra för tillfället för att ses som en bänkspelare i ett rotationssystem. Unge Foyth spelade också stabilt och fick lite upprättelse för sin svagare insats mot West Ham i cupen. Dock är det troligtvis bara Son som kanske tog ett steg närmare startelvan men det är skönt att se att vi lyckas producera med ett sådant reservbetonat lag som Poch ställde upp med.

 

Det ska bli spännande att se om den extra vilan ger någon boost till laget på lördag eller om Spurs lyckas hamna i samma tempo som innan. Blir vi för statiska måste Poch se till att byta in lite kreativ kraft så snabbt som möjligt, vi såg ju hur spelet ändrade sig när Lamela kom in mot Leicester.

Medan Toby Alderweireld är fortsatt skadad kanske Pochettino skulle gå tillbaka till förra säsongens uppställning med en mer rak fyrbackslinje och Eric Dier som släpande mittfältare. När Spurs sedan trycker upp spelet faller Dier ner och skapar den där trion längst bak som vi alla redan spelar med nu. På detta sätt får vi en mer konsekvent backlinje och något mer press direkt ifrån mitten. En Mousa Dembélé bredvid Dier skapar en balans som Spurs skulle behöva nu. Många med mig har ju sett Diers begränsning som mittback och jag tycker att en mer defensiv roll på mitten gör honom gott. MEN.. eftersom Davinson Sanchez är avstängd i tre Premier League-matcher från imorgon mot Stoke City så lär det bli Dier som får bilda mittbackspar. Vilket i sin tur ger Sissoko eller Winks chansen bredvid Dembélé. 

Stoke landar för tillfället på en 16e plats i ligan och har som Spurs endast en vinst på de fem senaste, vilket kom förra omgången hemma mot Swansea (2-1). Deras spel har heller inte glänst och laget har inte riktigt uppfyllt de förväntningarna som fanns. Kevin Wimmer finns som mittlås men laget i sig har inte lyckats mot de förmodade topplagen denna säsong och har 2-14 de tre senaste matcherna mot topp 6 (Chelsea, City & Liverpool).

 

Så nu är det dags att släppa taget och se framåt samtidigt som vi knyter nävarna för våra liljevita hjältar.

 

COYS

/Johannes Glanz

 

Såhär vill jag starta mot Stoke

              Lloris

               Trippier   Dier   Vertongen   Davies

                  Winks   Dembele

                   Son             Dele             Eriksen

               Kane

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.