Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Officiellt: Thelin tar över Elfsborg - Linderoth in i ledarstaben

Allsvenskan

Jimmy Thelin tar som väntat över Elfsborg.
På tisdagen presentades han, tillsammans med Tobias Linderoth och Miguel Beas, av Boråsklubben.
- Det känns fantastiskt att få den stora äran att träna en så fin och anrik förening som IF Elfsborg, säger han i en kommentar.

Foto: Bildbyrån.

Efter att Jönköpings Södra åkt ut ur allsvenskan valde Jimmy Thelin att lämna jobbet som huvudtränare för Smålandsklubben. Borås Tidning har tidigare rapporterat att Thelin i stället skulle ta över Elfsborg – och på tisdagen presenterades han som ny manager.

- Det känns fantastiskt att få den stora äran att träna en så fin och anrik förening som IF Elfsborg. Jag är väldigt tacksam för att Elfsborg tror på mig och att jag får komma till Borås och träna laget, säger Thelin, som skrivit på ett treårskontrakt, i en kommentar på klubbens hemsida.

Även Tobias Linderoth och Miguel Beas kommer att ingå i tränarstaben som assisterande tränare, samtidigt som Janne Mian, som tillsammans med Nemanja Miljanovic tillfälligt tog över efter Magnus Haglund, blir ansvarig tränare för klubbens U19- och U21-lag.

Annons

Linderoth kommer närmast från klubbens U17-lag och Beas jobbade med Jimmy Thelin under tiden i Jönköping.

- Vi ska jobba med spelarna och skapa en tydlig inriktning för dem. Varje manager har sin idé och träningsmetodologi och i det sammanhanget är jag väldigt nöjd med intrycket jag fått av Tobias och Miguels kompetenser och ambitioner. Vi matchar varandra väldigt bra med idén som vi har och kommer jobba för att hitta ett samarbete där vi kan överföra det till spelarna på bästa möjliga sätt, säger Jimmy Thelin.

Elfsborg slutade i fjol på en åttonde plats i allsvenskan och under säsongen fick Magnus Haglund sparken.

Publicerad 2017-12-06 kl 18:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto