Östersunds värvningskupp efter Europasuccén – överens med rivallagets guldhjälte

Östersund är årets stora sensation inom svensk fotboll.
Nu värvar man för att fortsätta göra storsuccé.
För ÖFK har gjort en riktigt tung värvning, avslöjar SportExpressen.

I höstas spelade lilla Östersunds FK Europafotboll för första gången någonsin. Och det slutade i total bragd.

ÖFK chockade alla och bjöd på ren sambafotboll när man spelade ut de betydligt större lagen Athletic Bilbao, Hertha Berlin och Zorya i Europa League-gruppspelet. Jätteskrällen fullbordades nyligen med att ÖFK blev klart för slutspel i Europa League.

Överens med rivallagets guldhjälte

En otrolig bedrift för klubben som spelade i division 2 för bara några år sedan. Den stora succén har lett till att ÖFK-bragdhjältarna nu jagas av alla. De allra mest eftertraktade är nyblivna landslagsspelarna Ken Sema och Saman Ghoddos.

Därför har ÖFK också börjat agera på värvningsfronten nu. Och de börjar med en riktigt tung värvning. SportExpressen avslöjar att jämtlänningarna har kommit överens med IFK Norrköpings förre guldhjälte Tesfaldet Tekie.

Lån över hela nästa säsong

20-åringen slog igenom stort hos ”Peking” under 2015 när klubben så överraskande vann SM-guld och under 2016 tog han ett ännu större kliv i karriären. Då blev Tekie uttagen i U21-landslaget och såldes för 15 miljoner kronor till belgiska KAA Gent.

Men i Belgien har det inte blivit särskilt mycket speltid och då kliver ÖFK in och lånar Tekie under hela nästa säsong, enligt SportExpressens uppgifter.

Övergången väntas bli officiell inom kort.

Dela artikeln om du gillar den här värvningen av ÖFK!

LÄS MER: Jätteilskan i ÖFK – efter Malmö FF:s sluga värvningskupp: ”Det där är patetiskt”