Klart: AIK värvar rutinerad SHL-back OCH forward från storklubben

AIK jagar playoff-plats till SHL. 
Och nu får klubben in dubbel förstärkning – från SHL och finska ligan. 

AIK åkte på en riktig käftsmäll i senaste matchen mot Björklöven där man förlorade med 1-4 efter att ha släppt in fyra mål på 11 minuter. Men nu kan fansen glädjas över att klubben gjort klart med två nyförvärv. Och det är två rutinerade sådana: forwarden Erik Nyström från finska TPS Åbo samt backen Alexander Deilert från Karlskrona.

”Två spelare som står för en kreativ ishockey”

AIK:s sportchef Anders Gozzi är nöjd över nyförvärven.
– Det är två spelare som står för en kreativ ishockey och har bra skridskoåkning, säger Gozzi till AIK:s hemsida.

Backen Alexander Deilert har ett långt förflutet i rivalen Djurgården, där han spelat både junior- och A-lagshockey. Närmast kommer han från Karlskrona HK i SHL. Men både speltiden och poängskörden har minskat mer och mer i SHL-klubben. I AIK får han en roll som offensiv back och sportchefen Gozzi tror att 28-åringen kan höja lagets powerplay.
– Alexander har ett bra skott och han kommer hjälpa oss att höja kvalitén i spelformen, säger Gozzi.

”Glada att få flytta hem”

Erik Nyström, 23, har hunnit med att spel i både KHL och AHL under sin relativt korta karriär. Han draftades av Montreal Canadiens 2012 och gjorde 17 matcher för klubbens AHL-lag säsongen 2013/14. Den här säsongen har han tillhört TPS Åbo, där han gjort 11 poäng på 18 matcher.
– Erik är likt Alexander, en stockholmskille och är glada att få flytta hem. Erik kommer framför allt att bidra med sitt spelsinne och fina teknik, säger Gozzi till AIK:s hemsida.

Spelarna väntas debutera i onsdagens match borta mot BIK Karlskoga.

LÄS MER: Här lägger förre SHL-stjärnan årets i särklass häftigaste straff