Luleå vann efter ny jättevändning

Uppdaterad
Publicerad

Luleå har hittat formen. Hemma mot Linköping kom den tredje raka segern.

Einar Emanuelsson regisserade med ett mål och en assist vändningen som gav en 3-2-seger.

– Det känns jätteskönt, både för laget och för mig. Jag behövde detta, säger Emanuelsson till C More.

Luleå är den senaste veckans comeback-kungar och följde upp den mäktiga vändningen (3-1-underläge till 3-5-seger borta mot Växjö) med en ny jättevändning.

För gästande Linköping kom ut klart piggare, åkte mer skridskor och satte en hög press på Luleåspelarna vilket gav utdelning.

Jimmy Andersson öppnade målskyttet för LHC och när Nick Sörensen belönades för sin press med puck på bladet såg han till att gästerna hade 0-2 efter den första perioden.

– Vi kommer ut med bra fart, sätter press på deras backar vilket gör att de ger några billiga puckar till oss, säger Sörensen till C More.

Olausson fullbordade vändning

I den andra perioden fick den 5308 personer stora publiken se ett pånyttfött Luleå ta sig tillbaka och förbi i matchen.

Einar Emanuelsson, som åkte på en ful huvudtackling mot Växjö senast, inledde med att reducera till 1-2 innan Daniel Sondell kvitterade kort därpå.

När Emanuelsson sedan serverade Luleåkapten Niklas Olausson var vändningen fullbordad.

3-2 till Luleå inför den tredje perioden där LHC förgäves jagade ett kvitteringsmål.

En storspelande Joel Lassinantti spikade igen i Luleåkassen.

”Självklart att spela”

– Det känns jätteskönt, både för laget och för mig. Jag behövde detta. I den tredje perioden fick vi försvara oss mycket men Joel gör det jättebra.  Jag har inte känt något i huvudet från senast så för mig var det självklart att spela, säger Einar Emanuelsson till C More.

Linköping-tränaren, Dan Tangnes var inte lika nöjd efter den andra raka bortaförlusten.

– Vi skapar tillräckligt mycket chanser för att kunna göra mer än två mål i dag. Vi skjuter över 30 skott på mål, släpper 13 emot. Oddssen säger att vi vinner de flesta matcher som ser ut så här, men ibland blir det annorlunda, säger LHC-tränaren Dan Tangnes till C More.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.