SVT:s expert berömmer Trelleborgs lagbygge

Uppdaterad
Publicerad

Mycket rutin blandat med ungdomlig entusisasm. SVT:s expert Markus Johannesson är imponerad av Trelleborg.

– De har hittat en fin mix och lyckats smyga med hela vägen, säger han.

På tre säsonger har Trelleborg tagit sig från division ett till allsvensk uppflyttning. Markus Johannesson prisar skåningarnas truppbygge som han tycker har stora kvaliteter.

–  De har haft en tydlig målskytt i Salif Camara Jönsson. Sen finns det väldigt mycket rutin i laget kryddat med ungdomlig entusiasm och talang. De har hittat en fin mix och lyckats smyga med under hela säsongen.

Hur kommer de att klara sig i allsvenskan?

– Det man sett tydligt är att nykomlingar med en egen spelidé klarat sig väldigt bra. Det är bara att titta på de senaste nykomlingarna. Sirius, Östersund och tidigare även Jönköping har trott mycket på sig själva och sluppit öppna hela plånboken. Bygger de vidare och inte ändrar för mycket så går det att klara sig allsvenskan .

Samtidigt får Jönköping lämna. Vad beror det på?

– Det klassiska andra året är ofta svårt. Man blir kanske lite bekvämare och jobbar inte riktigt på samma sätt. Framför allt har de tappat sin målskytt i Pawel Cibicki. Det är den enskilt största faktorn.

– De hade verkligen ett läge att etablera sig efter att ha klarat sig bra första året. De har en stad bakom sig som är såpass stor att de borde ha kunna etablera sig i allsvenskan, säger Markus Johannesson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.