Trelleborgs FF är tillbaka i allsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Trelleborg är tillbaka i svensk fotbolls finrum. Efter 1-1 i returmötet med Jönköping är laget klart för allsvenskan 2018.

Senast Trelleborg spelade i högsta serien var i oktober 2011. Efter ett par tunga år i superettan och division ett är man nu åter ett allsvenskt lag.

– Det var tufft inledningsvis men vi lyckas spela av matchen på ett bra sätt. Det är så jävla skönt. Vi var i ettan för tre år sedan, det är helt sjukt, säger en jublande Kristian Haynes till Cmore efter matchen.

Småländsk anstormning

TFF kom till ett snöigt Jönköping med en stark 2-0-seger från det första mötet.

Därför var det förstås full fart framåt som gällde för J-Södra. Anfallaren Fredrik Olsson hade en handfull bra lägen redan under matchens första tio minuter.

Anstormningen kom av sig något efter att Jönköpings målvakt Anton Cajtoft tvingades bryta på grund av skada. U21-landslagsmålvakten drog av korsbandet 2016 och Enligt Jönköpingsposten rör det sig om något så ovanligt som en knäskålsfraktur. Cajtoft planeras genomgå en operation för skadan redan under måndagen.

TFF chockade

Första halvlekens bästa chanser var småländska. Efter två stolpträffar satsade Robert Gojani på skott utifrån. Bollen seglade över Marko Johansson i TFF-målet och letade sig in i nät.

Men på tillägstid kom chocken för J-Södra. I TFF:s ordentliga anfall snurrade Zoran Jovanovic upp sin försvarare och spelade vidare till Dino Islamovic som klev fram några meter och placerade bollen i mål. Mycket snyggt – och Jönköping behövde plötsligt göra tre mål för att gå vidare.

– Det har varit tufft, vi måste bli bättre i pressen. Jag drog på ett skott som jag tycker om, det känns väldigt bra. Det är det viktigaste målet i min karriär, sade Islamovic till Cmore i paus.

Chansfattig andra halvlek

Jönköping hade ingenting att förlora och fortsatte att pressa intensivt i andra halvlek. Men de riktigt heta chanserna infann sig aldrig och J-Södraspelarna såg allt mer uppgivna ut.

Stort jubel i Trelleborgslägret efter slutsignal förstås. För Jönköping innebär resultatet att lagets två säsonger långa allsvenska sejour är över. Tränaren Jimmy Thelin var besviken efter matchen.

– Spelarna gav allt. Vi skapade otroligt mycket chanser i första med det har inte räckt det här året. Det har varit 32 matcher det här året och det har inte räckt till, säger han till Cmore.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.