Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Granqvist kan återvända till HIF nästa sommar: "90-95 procents chans att vi flyttar hem"

Superettan

Kontraktet med Krasnodar löper ut till sommaren.
Då lutar det åt en återkomst i HIF för Andreas Granqvist.
- Det är 90-95 procents chans att vi flyttar hem, säger han till HD.

Foto: Bildbyrån

Han var med och tog Sverige till VM tidigare i veckan. Jakob Johanssons mål från det första mötet med Italien räckte för avancemang.

Lagkaptenen Andreas Granqvist har tidigare talat öppet om att han vill återvända till Helsingborg och HIF när utlandskarriären är över. Kontraktet med ryska Krasnodar löper ut till sommaren och därefter kan det bli spel - i superettan.

- Det är 90-95 procents chans att vi flyttar hem. Sedan vet man inte om det kommer något som är helt omöjligt att säga nej till. Vi har varit utomlands mer eller mindre sedan 2006. Någon gång är det dags att ställa sig frågan ”räcker det nu?”, säger Granqvist till Helsingborgs Dagblad.

Annons

Den 32-årige mittbacken har även representerat Wigan, Groningen och Genoa. Han lämnade Italien för spel i Ryssland under 2013 och har genom åren haft tät kontakt med HIF.

- Jag och ordförande Krister Azelius har en tajt relation ända sedan han satt i styrelsen förra gången och jag var spelare. Vi har kontakt och den kontakten kommer förmodligen bli tätare framåt vintern, säger han till tidningen.

Granqvist berättar att en återkomst till HIF är aktuell trots att klubben inte lyckades med att ta sig tillbaka till allsvenskan.

- Det optimala hade varit allsvenskan, men superettan är absolut fortfarande ett alternativ.

Publicerad 2017-11-18 kl 10:06

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto