Banner

AFC startar futsallag

Publicerad 2017-11-17 08:47
Img 1794
Athletic Futsal Club Eskilstuna.
AFC Eskilstuna kan nu med stolthet presentera Athletic Futsal Club Eskilstuna – klubbens nystartade futsallag. – Om tre år ska vi spela i högsta divisionen, säger lagledaren, Halsho Gomei.

Från och med nu kommer AFC Eskilstuna inte bara ha ett representationslag som spelar fotboll i traditionell mening, nämligen utomhus.

Nu kan vi med stor, stor glädje presentera: Athletic Futsal Club Eskilstuna. Föreningens nystartade futsallag. Halsho Gomei, en av initiativtagarna till den här satsningen samt en av fem lagledare i laget, berättar:
– Eskilstuna har alltid haft bra futsalspelare. Spelare som spelat under vintersäsongen, spelat själv, och som varit med och vunnit ganska stora turneringar.
– Så vi tänkte; varför inte bara starta ett lag, så vi kontaktade Alex Ryssholm och han var jätteintresserad och då drog vi igång.

I dagsläget består Athletic Futsal Clubs trupp av elva spelare, och tränar laget gör Markus Jirjis.
– Det är familjärt, precis som AFC har varit hela tiden, säger Gomei.

Målsättningen, ja, den är glasklar:
– På två säsonger kan man ta sig upp till högsta serien. Målet är att vi skall ta oss dit på max tre säsonger, men då är det för att vi inte vet hur serien ser ut. Det är ett realistiskt mål.

Och redan nu på lördag spelare Athletic Futsal Club Eskilstuna sin historiska första match. Klockan 13.00 i Vilstahallen är det premiär mot Trosa-Vagnhärad i division 2.

– Match nummer två kommer att spelas i Stiga Hall A1 och match tre och fyra i Stiga Hall C. Vårt mål till nästa säsong är dock att samtliga hemmamatcher ska spelas i A-hallen. Det är fri entré under hela säsongen för att locka publik till våra matcher, säger lagledaren, Halsho Gomei.
Mikael Einarsson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub