Alexander Ovetjkin hade chansen att bli historisk som förste spelare med tre raka hattrickar.

Ryssen gick dock mållös av isen och i stället svarade Nicklas Bäckström för tre poäng.

Men Washington föll ändå med 3–4 mot Tampa Bay efter förlängning.

– Laget som förtjänade att vinna vann, säger Tampas coach Jon Cooper.

De största rubrikerna under NHL:s första vecka har varit Alexander Ovetjkins produktion.

Hans dubbla hattrickar (totalt sju mål) i Washingtons två inledande matcher var första gången en spelare lyckats med det sedan NHL:s premiärsäsong för 100 år sedan.

Men i natt – i Capitals tredje match – när ”Ovie” kunde bli historisk som den förste att göra tre raka hattrickar gick den ryske skarpskytten av isen utan att noteras för en enda poäng.

I stället var det Nicklas Bäckström och hans radarpartner T.J Oshie som stod för en poängfest i Amalie Arena i Tampa.

Till en början.

Två assist av Strålman

”Bäckis” inledde målskyttet efter 16.42 – assisten från Oshie och André Burakovsky. Bara en drygt minut senare var rollerna de omvända när Bäckström spelade fram Oshie till 2–0 i powerplay

Duon fixade även 3–1 – även det i powerplay – i den andra perioden.

Men det räckte inte.

Tampa-backen Anton Strålman passade fram både Chris Kunitz till 2–3 och Nikita Kutjerov till 3–3 och fixade fram en förlängning.

Där sköt Kutjerov ett skott som styrdes in via Brayden Point vilket gav Lightning bonuspoängen och Capitals säsongens första förlust.

– Laget som förtjänade att vinna vann. Vi var en målmedveten grupp i kväll, säger Tampa Bays coach Jon Cooper till nhl.com.

– Vi hade några chanser att göra 4–1, men gjorde det inte, konstaterade hans kollega i Washington Barry Trotz.

Ovetjkin lyckades inte denna gång, men en lirare noterades för hattrick i nattens NHL.

Den 21-årige dansken Nikolaj Ehlers gjorde nämligen tre raka mål när Winnipeg slog Edmonton borta med 5–2.

Vid läget 2–2 i slutet av den andra perioden satte Ehlers två puckar inom loppet av 69 sekunder. Han fullbordade sitt hattrick i powerplay med en dryg minut kvar av matchen.

En välbehövlig seger för Jets som hade inlett med två raka förluster och hemska 13 insläppta mål. Målvakten Connor Hellebuyck var – förutom Ehlers – hjälte för Winnipeg när han räddade 41 av de 43 skotten.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se