Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

NHL

Lundqvists revansch – storspelade i segern

Laget inledde säsongen med förluster mot Colorado och Toronto i två målrika matcher. Mot Toronto blev Lundqvist utbytt redan under första perioden, efter att ha släppt in fem mål. New York Rangers hämtade upp underläget, men Toronto vann ändå med 8–5.

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

I tredje matchen för säsongen, den enda som spelades i NHL på söndagen, lyckades Rangers äntligen få till en seger. Brandy Skjei stod för det första målet och svenske forwarden Mika Zibanejad för det andra i tredje perioden. Zibanejad har inlett säsongen fint, med fyra mål på tre matcher.

Men Lundqvist var solklart matchens stjärna och gjorde hela 34 räddningar.

– Det är så stor skillnad att spela en match där alla vet vad som pågår där ute. Det var tufft i lördags, särskilt för mig i första perioden, säger Lundqvist till New York Daily News.

"Det kändes väldigt bra"

Det var 62:a gången i karriären som Lundqvist höll nollan.

– Det kändes väldigt bra att komma tillbaka på det här sättet, säger han.

Rangers hade domsluten med sig. Montreal fick två mål bortdömda i den första perioden, ett för att pucken sparkades in och ett för att Montrealkaptenen Max Pacioretty varit för tuff mot Lundqvist, skriver AP.

Lagen möttes för första gången sedan Rangers slog ut Montreal i den första slutspelsrundan i april.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.