Middlesbroughs målvakt Brad Guzan tvingades släppa fyra bollar förbi sig mot Bournemouth.

Middlesbrough halkar efter i botten

|

Mörkret tätnar för Middlesbrough i Premier League-fotbollen.

Bortamötet med Bournemouth slutade i storförlust, 0–4, och laget har nu nio poäng upp till Hull ovanför nedflyttningsstrecket.

Middlesbroughs uruguayanske yttermittfältare Gastón Ramírez drog på sig två gula kort och fick lämna planen i den 20:e minuten. Då ledde Bournemouth redan med 2–0 tack vare Joshua Kings öppningsmål i den andra minuten och Benik Afobes tvåa efter en kvart. I den andra halvleken spädde Lewis Cook och Ryan Fraser på med varsitt mål.

Hull drabbades också av en utvisning – Oumar Niasse i den 25:e minuten – men lyckades ändå vinna hemma mot Watford, 2–0. Lazar Markovic och Sam Clucas gjorde målen.

Swansea är fortsatt två poäng bakom Hull, efter 2–0 hemma mot Stoke. Fernando Llorente och Tom Carroll fixade trepoängaren.

Everton tappade mark i toppen i och med 0–0 borta mot West Ham.