Gå direkt till sidans innehåll
Hasse Eklund

Ett historiskt uselt adjö

Falkenberg lämnade allsvenskan med ett historiskt avtryck: lagets största förlust någonsin, 0–7.

– Vi kan bara be om ursäkt för att vi inte kan bjuda bättre motstånd, säger tränare Hasse Eklund.

Falkenberg vill ner och vända i superettan men får klara det utan årets stjärnskott, Jesper Karlsson.
Foto: ROBIN ARON

Häckens tränare Peter Gerhardsson tackade, med glimt i ögat, svenska fotbollsförbundet för spelschemat som gav honom och Hisingslaget bästa tänkbara avslutning av allsvenskan, 7–0. Redan nedflyttningsklara Falkenberg kunde bara bjuda upp till match första kvarten, sedan var det spel mot ett mål.

– Vi har varit uppe i tre år nu och gjort det bra med små resurser i tre år – då vill vi lämna ett snyggt avtryck som avslutning och det lyckas vi inte med i dag och det är vi så klart väldigt besvikna över, säger Falkenbergstränaren Hasse Eklund.

Siktar på att gå upp direkt

Falkenberg är dock fast beslutna: klubben ska tillbaka till allsvenskan.

– Vi vill tillhöra eliten på svensk fotboll och ska försöka göra ett stort försök att komma tillbaka och ta en av de tre första platserna (i superettan) nästa år, säger FFF-tränaren.

Hasse Eklund följer med klubben ner i superettan, men han får klara sig utan årets genombrottspelare Jesper Karlsson, som med all sannolikhet lämnar Falkenberg.

 – Han har visat upp klass på hög nivå och har en bra ålder. Jag hoppas så klart att han stannar kvar och gör en massa mål i superettan men jag tror inte det, utan hans egen ambition och utveckling gör väl att han kommer att lämna oss, säger Hasse Eklund.