Diame hjälte i världens mest värdefulla match

Hull City är tillbaka i Premier League. I den direkt avgörande playoff-matchen mot Sheffield Wednesday sköt Mohamed Diame sin klubb till avancemang.

|

Efter bara ett år i The Championship är Hull City tillbaka i världens mest penningstinna fotbollsliga.Mohamed Diame skruvade sig in i klubbens historia med sitt helt avgörande 1-0 inför ett kokande Wembley. Hans mål var inte bara viktigt rent sportsligt - det ger också klubben, hemmahörandes på östkusten vid floden Humbers mynning, härligt klirr i kassan.

Vinnaren i playoff-mötetberäknas tjäna minst två miljarder kronor då Premier Leagues nya tv-avtal börjar gälla. En match som kan förändra en hel klubbs både nutid och framtid, med andra ord.

Det var uruguyanenAbel Hernandez som i ett frilägeefter 33 minuter började Hulls tryck för att få fira avancemang.

Men Wednesdays burväktare Kieran Westwood slängde ut högernäven och fick bollen centimeter över ribban.

Dessförinnan hadeTom Huddlestone, med landskamper för England och flera år som ordinarie i Tottenham, en farlig nick som räddades av en försvarare på mållinjen. Det var Hull för nästan hela sterlingen.

Vänsterbacken Andrew Robertson kontrade och blev helt fri i 57:e minuten men stöttebollen med sin rätta fot högt, högt, högt över ribban. Innan dess hade hans lagkamrat Diamedunkat ett vänsterskott i stolpen. Inte heller klassiska Sheffield Wednesday saknade chanser, till exempel trampade Sam Hutchinson upp och avlossade stora kanonen utanför straffområdet - men skottet gick över.

Hull City tog ledningen i 71 minuten. Diame som tidigare skjutit i stolpen skruvade med millimeterprecision in 1-0. Senegalesen fick managerna Steve Bruvce att jubla ordentligt, vilket också de tillresta orangea Hull-fansen gjorde.

Hull var på väg tillbaka, bara ett år efter klubbens nedflyttning från Premier League, för att göra redan klara Burnley och Middlesburough sällskap som nya lag i högsta serien.

Sheffield Wednesday, som jagade en återkomst i Premier League efter 16 år i lägre serier, försökte frenetiskt skapa fram målchanser. Men med Antikrundankompatibla mittbackarna Curtis Davies och Michael Dawson som bortnickare och skottblockare kom de inte i närheten av att få hål på Hull. På tilläggstid sköt Wednesday på Dawsons utsträckta hand - och alla i de blåvit-randiga hoppades och ropade på straff.

Straffen - och målen - uteblev för Wednesday. Segern - och pengarna - till Hull.